Siirry sisältöön

Ammattiliitot JHL ja PAM kysyvät kokoomukselta ansioturvan leikkaamisesta

Ammattiliitot JHL ja PAM haluavat selvennystä kokoomukselta heidän puheenjohtajansa Petteri Orpon viime lauantain haastattelussa esittämään tavoitteeseen leikata sosiaaliturvaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat lähettäneet kokoomukselle kirjeen, jossa ne kysyvät, ottaako kokoomus tavoitteekseen pienipalkkaisten työntekijöiden ansioturvan heikentämisen joko turvan määrän tai keston osalta, ja jos se näin haluaa tehdä niin kuinka paljon. Lisäksi liitot kysyvät, aikooko kokoomus palauttaa ansioturvan leikkurin, mikäli puolue on muodostamassa hallitusta ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Kirjeen lähettämisen syynä on puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon Helsingin Sanomissa 26.3. julkaistu haastattelu, jossa Orpo totesi, kuinka ”Ajamme sosiaalitukien leikkaamista, jotta työn vastaanottaminen kannattaisi nykyistä enemmän. Tämä on oikea hetki tehdä rakenteellisia uudistuksia sosiaaliturvaan ja verotukseen.”

Ammattiliitot lähettivät lisäksi kokoomukselle tietopaketin, jossa on avattu tyypillisten pienituloisten naisvaltaisten ammattien brutto- ja nettopalkkoja sekä ansiosidonnaisen työttömyysturvan määrää nettona.

Katso taulukko, jossa vertaillaan pienituloisten ammattien brutto- ja nettopalkkoja sekä ansiosidonnaisen työttömyysturvan pienuutta