Siirry sisältöön

Tunti-tessiä neuvotellaan omana sopimuksena edelleen

Kunta-alan tunti-tessin (TTES) neuvottelut jatkuivat torstaina 24. helmikuuta. ammattiliitto JHL:n asettamat neuvottelutavoitteen on esitetty Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle. Henki neuvottelupöydässä on ollut hyvä koko ajan.

Tunti-tes-pöydän odotellessa pääneuvotteluryhmän linjauksia neuvottelijat ovat käyneet läpi palkkausjärjestelmän uudistamista sekä mahdollisia tekstimuutoksia sopimusmääräysten osalta.

– Palkkausjärjestelmän uudistaminen ja kehittäminen ovat olleet tavoitteissamme alusta alkaen. Tämänhetkinen palkkakilpailukyky työmarkkinoilla on olennainen asia, jotta pystymme kehittämään sekä palkkaryhmiä, että palkkausta ja huomioimaan myös moniosaajat/yhdistelmätehtävät eri palkkaryhmissä. Toivomme, että tämä ratkaistaisiin myös neuvottelutuloksessa, JHL:n sopimusasiantuntija Karita Alanko valottaa tätä JHL:n tavoitetta.

Työaikapykäliin on tehty tekstimuutoksia, joilla pyritään selkeyttämään määräyksien tulkintaa kaikille osapuolille.

Eilisessä tapaamisessa neuvotteluryhmä paneutui perhevapaauudistukseen.

– Mielenkiintoista havaintoa työnantajapuolelta oli, että uudistuksen myötä juurikin TTES:n piirissä vapaiden pitäminen ja kustannukset kasvaisivat, Alanko toteaa

JHL on kuitenkin tehnyt selväksi sen, että tuntipalkkaisten sopimusmääräykset tulee säilyttää ja niiden kehittäminen on erittäin tärkeä asia.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 25. helmikuuta iltapäivällä.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee