Siirry sisältöön

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi – vain äänestävien ääni kuuluu 

Aluevaaleissa ratkaistaan, miten kotikuntasi sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut toteutetaan ja mihin rahaa käytetään. Vaalien ennakkoäänestys on alkanut ja kestää 18. päivään tammikuuta saakka. Vain äänestämällä saat äänesi kuuluviin vaaleissa. 

Ei ole yhdentekevää, kuka päättää sinun palveluistasi. Hyvinvointialueiden aluevaltuustot tulevat päättämään, kuinka nopeasti ja missä sinä ja läheisesi pääsette lääkäriin, miten mummosi tai ikääntyneet vanhempasi hoidetaan, tai missä on lähin palokunta.

Vaaleilla valittava aluevaltuusto vaikuttaa vahvasti myös siihen, millainen työpaikka hyvinvointialue on. Turvalliset, terveelliset ja hyvin johdetut työpaikat vähentävät työntekijöiden sairauspoissaoloja ja työn haitallista kuormitusta.

On tärkeää, että aluevaltuustoissa on paljon erilaisen osaamisen omaavia henkilöitä, jotka arvostavat omana työnä tehtävää työtä. Julkinen työ – sotetyö on pidettävä omissa käsissä.

Vain niiden ääni kuuluu, jotka äänestävät. Käytä ääntäsi!

Aluevaaleissa ehdolla olevia JHL:läisiä löydät SAK:n vaaligalleriasta. Galleriassa voit sortata ehdokkaita liitoittain, puolueittain ja alueittain.

Ennakkoäänestys Suomessa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.
Varsinainen äänestyspäivä sunnuntai 23.1.2022