Maahanmuuttajaverkosto (MeVe)

MeVe-verkoston tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.

MAAHANMUUTTAJAVERKOSTOJEN KOULUTUSPÄIVÄT 26-27.12.2022 HELSINGISSÄ. Viitisenkymmentä jäsentä tapasivat Helsingissä; niin KaMaT, KaMuT, MeVet ja Jalla-Jallat, Powerit ja Itä-Suomi. Vieraina piipahtivat Päivi Niemi-Laine ja Joulupukki tonttunsa kanssa. Asialistalla olivat tessit ja Messit. Hauskaa yhdessä oloa Nataschan kauniilla lauluilla ja Jalla-Jallan Bollywood tanssiesityksellä. Tehtiin toimintasuunnitelmat vuodelle 2023.
SatakuntalaisiaJHL:n maahanmuuttajajäseniä kokoontui 12.11.2022 Porin Skandic hotelliin pohtimaan ja keskustelemaan JHL:n toiminnasta. Pohdittiin myös MeVe verkoston alajaoston perustamista Satakuntaan. Mukava ja leppoisa tunnelma. Mukana Aluepäällikkö Tommi Raunela ja MeVe:n puheenjohtaja Edvina Hafizovic.

KEITÄ ME OLLAAN? JHL!

Parikymmentä jäsentä osallistui 6-7.10.2022 Tampereella JHL tutuksi maahanmuuttajille -kurssille. Kurssilla käytiin läpi JHL:n toimintaa ja JHL:n tarjoamia etuja. Luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviä. Paneuduttiin myös työehtosopimuksiin. Käytiin vilkasta keskustelua. Edvina, Isto ja Kristiina kiittävät teitä aktiivisesta osallistumisesta.

MeVe vietti kevään viimeisen kokouksen Ruissalossa meren rannalla. Paistoimme makkaraa ja nautimme ihanasta kesäsäästä. Keskusteluaiheina oli mm. syksyn toiminta ja uudet tessit. Mietimme myös ensi vuoden toimintaa ja mitä koulutuksia jäsenet haluaisivat. Ilta meni mukavasti ja savun hajuisina (makkarat eivät kärähtäneet vaan tuuli…) intoa täynnä kotiin. MeVe toivottaa kaikille ihanaa kesää.
Maahanmuuttajaverkostot (KaMuT, Jalla-Jalla!, Power ja MeVe) olivat Tukholman risteilyllä kouluttautumassa 6.5-8.5.2022. Laivalla pohdittiin monenlaisia asioita. Tony Dunderfelt puhui siitä, miten kannattaa suhtautua elämän haasteisiin ja römpiöihin. Turvan edustajat Sini ja Riku kertoivat Turvan jäsenvakuutuksesta ja sen sisällöstä. Eskon ja Kristiinan aiheena oli maahanmuuttajien järjestäytyminen ja jäsenhankinta. Lisäksi tietoa annettiin JHL:n lakosta. Lindan ja Neleahin aiheena oli rasismi. Helsinkiin äitienpäivän aamuna saapui väsynyt mutta tyytyväinen porukka.
MeVe -verkosto kokoontui Ruissalon kylpylään 16.10.2021 aamu-uinnille ja aamupalan yhteydessä kokoustettiin ensimmäistä kertaa kasvotusten koronan jälkeen. Keskusteltiin tulevista tapahtumista, jäsenviikoista ja tes-asioista.

Mikä verkosto?

MeVen eli Meidän Verkoston tehtävänä on parantaa maahanmuuttajajäsenten tiedonsaantia työelämästä sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Verkosto toimii myös vertaisverkostona, jossa keskustellaan ajankohtaisista ammattiyhdistys- ja maahanmuuttajien työelämäasioista.

Tavoitteena on aktivoida jäseniä osallistumaan oman työpaikan, yhdistyksen ja liiton toimintaan. Verkostossa suunnitellaan toimintaa ja tehdään yhteistyötä liiton yhdistysten kanssa.

Verkoston tehtävänä on:

Verkosto kokoontuu parin kuukauden välein. Tule mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä:

Edvina Hafizovic, verkoston puheenjohtaja, edvinahafizovic@hotmail.com

Mikaela Luoma, MeVe-toiminnasta vastaava aluetoimistolla, mikaela.luoma@jhl.fi ,  +358503424230