Erityisruokavaliot: allergiat, rajoitteet ja mieltymykset, 2 pv
Kurssilla käydään läpi erityisruokavalioita, ja kurssin teemoina ovat ruokapalvelujen asiakkaiden allergiat, rajoitteet ja mieltymykset. Keskustelemme erityisruokavalioiden huomioimisen tärkeydestä itse ruokailijalle ja kuulemme ruokaan liittyvistä haasteista myös työntekijöiden näkökulmasta. Kuinka valmistaa ruokaa, joka sopii useimmille mutta huomioi myös todelliset rajoitteet? Opimme miksi erityisruokavalioiden seuraaminen on tärkeää ja kuinka ravitsemisala on muuttunut vuosien varrella nimenomaan allergia- ja rajoitetietoisuuden lisääntyessä. Puhumme myös erilaisista ruokaan liittyvistä mieltymyksistä, mielikuvista ja myyteistä ja opimme, miten kohdata asiakas, jolla on vaikeitakin ruokaan liittyviä rajoitteita. Kurssi on tarkoitettu kaikille ravitsemisalan ammattilaisille.
Kohderyhmä
Ravitsemisalan ammattilaiset.
Keskeinen sisältö
Kurssilla käsiteltäviä aiheita:
-ruokaan liittyvät allergiat, erityisruokavaliot ja mieltymykset
-asiakkaan ja työntekijän näkökulmat ja roolit moninaisten ruokarajoitusten äärellä
-erityisruokavalioihin liittyvät säännöt ja ohjeet.
Osaamistavoitteet
Kurssin käytyään osallistuja:
-ymmärtää asiakkaiden ruokavalioiden moninaisuuden sekä allergioiden ja mieltymysten eron
-hahmottaa niin asiakkaan kuin työntekijän roolin haastavassa erityisruokavaliotilanteessa
-on tietoinen erityisruokavalioihin liittyvistä säännöistä ja ohjeista.