Mistä apua työelämän ongelmiin

Työsuhteeseen liittyvät kysymykset ja erimielisyydet ratkeavat joutuisimmin työpaikalla. Erimielisyysasian selvittäminen aloitetaan esihenkilön kanssa.

Työsuhteeseen liittyvät erimielisyysasiat ratkeavat tavallisesti nopeasti työpaikoilla.

Keskustele aina ensin asiasta lähimmän esihenkilön kanssa. Tässä tilanteessa on hyvä esittää kirjallisesti, mistä olet eri mieltä.

Jos keskustelun jälkeen asia ei ratkea, ota yhteys henkilökunnan edustajaan eli omaan luottamusmieheen ja/tai pääluottamusmieheen tai työsuojeluasioissa työsuojeluasiamieheen ja/tai työsuojeluvaltuutettuun.

Henkilökunnan edustajilta saat neuvoja siitä, miten ongelmatilanteen kanssa tulisi edetä. He tuntevat parhaiten paikalliset sopimukset ja työnantajan käytännöt. Muista, että myös oma yhdistyksesi palvelee sinua ongelmatilanteissa!

Jos erimielisyysasia ei ratkea työpaikalla, voit yhdessä luottamusmiehen kanssa kääntyä lähimmän JHL:n aluetoimiston puoleen. Aluetoimistoilla on käytössä keskustoimiston asiantuntijoiden tuki.

 Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä

Jos työpaikallasi ei ole omaa luottamusmiestä, lähin apu ongelmatilanteissa löytyy lähimmästä JHL:n aluetoimistosta. Aluetoimisto on myös luottamusmiehen lähin tuki.

Oikeusapu

Joskus asiat eivät ratkea neuvottelemalla. Oikeusapua ja JHL:n lakimiesten palveluja tarvitaan, kun erimielisyysasia ei ratkea neuvottelemalla, vaan se joudutaan viemään tuomioistuinprosessiin saakka.

JHL:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus ilmaiseen oikeusapuun ja lakimiesten palveluihin. Oikeusavun hakeminen tapahtuu oman yhdistyksesi kautta.

Lue lisää oikeusavun hakemisesta!