Siirry sisältöön

Kansallisgallerian palkkaneuvottelut maaliin 

Neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet Kansallisgallerian palkkaneuvottelujen tuloksen. Tänä vuonna palkkoja korotetaan yleiskorotuksella ja kahdella kertaerällä. Kansallisgallerian työehtosopimus eli tes on voimassa 31.3.2024 saakka.  

Kansallisgallerian henkilöstön palkkoja korotetaan 1.6.2023 yleiskorotuksella, joka on 2,4 prosenttia. Kesäkuun alussa myös euromääräisiä palkkoja sekä luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioita korotetaan 2,4 prosenttia.  

Ensimmäinen kertaerä, 400 euroa maksetaan 15.3.2023. Toinen kertaerä, suuruudeltaan 240 euroa, maksetaan 15.10.2023.  

Ammattiliitto JHL on erittäin tyytyväinen, että työmarkkinaosapuolet löysivät toisensa ja sopivat itsenäisesti, muista välittämättä tämän vuoden palkantarkistuksista. 

– Neuvottelutuloksessa korostui paikallinen sopiminen, sillä varsinainen palkkaratkaisu sovittiin pitkälti pääluottamusmiesten ja työnantajan kesken. Se osoittaa aitoa yhdessä sopimisen halua, kommentoi JHL:n sopimusaisantuntija Tiina Sulin. 

 Neuvotteluosapuolia Kansallisgallerian neuvottelupöydässä ovat ammattiliitto JHL, Juko,  Ammattiliitto Pro ja Sivistystyönantajat. 

Lisätiedot: sopimusaisantuntija Tiina Sulin, 050 468 5571 

 

 

.