Gå till innehållet

Fortfarande mycket att förhandla om i statens avtalsförhandlingar

Arbetsgivaren har framfört ett andra erbjudande i förhandlingarna om statens tjänste- och arbetskollektivavtal. Det finns fortfarande mycket att förhandla om när det gäller sakfrågor.

Arbetsgivaren har framfört ett andra erbjudande i statens avtalsförhandlingar, och helheten är lite annorlunda än i det första erbjudandet. Diskussionerna om familjeledighet fortgår, och förstås även förhandlingarna om löneförhöjningar, avtalets struktur och avtalsperioden.

Många sakfrågor ligger fortfarande på bordet, även om en viss gallring har skett. Det finns fortfarande mycket att förhandla om. Avtalsperioden går ut idag den 28 februari, och förhandlingarna fortsätter idag klockan 13.00.

Utöver JHL är Fackförbundet Pro och förhandlingsorganisationen Fosu parter på arbetstagarsidan i statens tjänste- och arbetskollektivavtal.

Mer information:

Jorma Viiala, ansvarig avtalsexpert, 040 310 1215
Erika Mattsson, avtalsexpert, 0400 461 411

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan  förhandlingsläget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001yrke