Yhdistysten tilaisuuksien turvallinen toteuttaminen
Koronapandemian aikana tilaisuuksien turvallisuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Näillä ohjeilla yhdistykset voivat järjestää tilaisuuksia mahdollisimman turvallisesti.
Avainsana:
koulutus (Tyhjennä)
Koronapandemian aikana tilaisuuksien turvallisuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Näillä ohjeilla yhdistykset voivat järjestää tilaisuuksia mahdollisimman turvallisesti.
Koronaviruspandemian takia JHL-opisto joutui perumaan tukun kevään kursseja. Useille kursseille on nyt etsitty uusi aika syksylle. Myös muutama lisäkurssi on luvassa.
Koulutuksiin voi osallistua myös lakon aikana, jos koulutuksesta on sovittu ennen työtaisteluilmoituksen antamista koulutus ei tapahdu työpaikalla kouluttaja ei ole työnantajan edustaja koulutuksesta ei muodostu...
Työntekijä saattaa tarvita muutoksia työhönsä tai ammatillista kuntoutusta, kun hänen terveydentilansa muuttuu. Luottamushenkilöille on koottu näihin tilanteisiin verkkokoulutusmateriaali Työn tukena.
Työeläkevakuuttajat Tela, SAK, Akava ja STTK järjestävät yhteistyössä alueellisia työeläkekouluja syksyn 2019 aikana. Työeläkekoulut ovat tarkoitettu palkansaajajärjestöjen luottamushenkilöille,
työsuojeluvaltuutetuille, liittojen toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille, aktiiveille sekä jäsenille.
JHL-opistolla keskustellaan 6.8. lastenhoitajien koulutusmahdollisuuksista varhaiskasvatuksen opettajaksi tai sosionomiksi. Myös työllistymisnäkymät ovat keskustelun aiheena.
Ammattialapäivät on tarkoitettu kaikille ravitsemis- ja puhtausalojen ammattilaisille, yhdistelmätehtävissä työskenteleville ja aloille opiskeleville jäsenille. Osallistua voi kaikkialta Suomesta. Ammattialapäivät ovat rinnastettavissa työnantajan kustantamaan henkilöstökoulutukseen. Työnantajalta voi siis kysyä kustannuksiin osallistumisesta.
JHL:n jäsenet ovat kiinnostuneet koulutuksesta, jonka avulla voi täyttää aktiivimallin aktiivisuusehdon. Jo 120 liiton jäsentä on suorittanut huhtikuussa avautuneen Taitava työnhakija -verkkovalmennuksen.
Yli puolet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kyselyyn vastanneista työntekijöistä pitää täydennyskoulutusta itselleen välttämättömänä tai erittäin tarpeellisena. Siitä huolimatta alle puolet vastaajista oli päässyt viime vuoden aikana koulutukseen niin, että koulutusajalta maksetaan palkkaa.
Aktiivisuusehdon täyttävän koulututuksen määrittely ei ole yksiselitteinen asia. JHL:n koulutusalueen päällikkö Anne Karjalainen avaa asiaa kirjoituksessaan.
JHL ryhtyy heti alkuvuodesta tarjoamaan työttömille jäsenilleen ammatillisia valmiuksia ja digitaitoja parantavaa koulututusta. Huhtikuun alusta koulutustarjonta laajenee esimerkiksi verkkokoulutukseen. Maksuttomat kurssit täyttävät aktiivimallin vaatimukset, jolloin työttömyyskorvauksesta ei leikata 4,65 prosenttia.
Luottamushenkilö (luottamusmies) edustaa ammattiliitto JHL:n jäseniä työpaikalla. JHL tukee luottamushenkilöitä tarjoamalla heille monipuolista koulutusta. Työsuojelukoulutuksessa käydään läpi työsuojelun perusteet ja jatketaan opintoja jatko- ja täydennyskoulutuksilla. Osa koulutuksesta on palkallista aikaa oman koulutussopimuksen mukaan.
Koulutusreformi saapui ja vastuu toisen asteen koulutuksesta on siirtynyt yhä enemmän opettajilta työpaikoille. Mutta miten pidetään huolta koulutuksen laadusta tilanteessa, jossa oppilaitosten resursseja on vähennetty ja työpaikoilla ohjaaminen voi olla puutteellista? Siirtyykö myös vastuu opintojen henkilökohtaistamisesta vähitellen työpaikoille?
Kiinnostaako sinua ryhmän ohjaus ja kulttuurien välinen vuorovaikutus työpaikoilla? Jos vastasit kyllä, saatat olla se henkilö, josta tulee seuraava työelämäohjaaja. Ote työhön –hankkeen työelämäohjaajakoulutus alkaa lokakuun lopulla.
JHL:n yhdistyksiä on jo vuosien ajan kannustettu järjestämään koulutusta itsenäisesti. Liitto on tarjonnut paitsi taloudellista tukea myös sisältöjä. Nyt yhdistystoiminnan perusteiden opiskelun/opettamisen tueksi on kehitetty Intoa ja taitoa -kouluttajan opas ja sitä tukeva kalvosarja.