Siirry sisältöön

KVTES:n keskitetty järjestelyerä maksetaan yleiskorotuksena

JAU, Juko ja KT ovat päässeet sopuun siitä, miten KVTES:n keskitetty järjestelyerä jaetaan. Luvassa on yleiskorotus, joka tulee voimaan lokakuussa.

Pääsopijajärjestöt JAU (JHL ja Jyty), Juko ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat sopineet KVTES-sopimuksen keskitetyn järjestelyerän jakamisesta. Keskitetty erä maksetaan yleiskorotuksena, ja sen suuruus on 0,5%.

Myös tehtäväkohtaisia palkkoja ja henkilökohtaisia lisiä korotetaan 0,5 prosentilla 1.10.2022 lukien. Lisäksi sopimuksen vähimmäispalkkaa sekä palkkaliitteiden peruspalkkoja korotetaan 0,5 prosentilla.

Lue erän jakamisesta tarkemmin pääsopijajärjestöjen sekä KT:n yhteisessä yleiskirjeessä.

Kesäkuussa solmitussa, kolmevuotisessa työ- ja virkaehtosopimuksessa sovittiin palkankorotuksista, jotka tulivat voimaan 1.6. alkaen. Yleiskorotuksen suuruus oli 46 euroa tai 2,0 prosenttia.

Myös vuosien 2023 ja 2024 palkankorotusten vähimmäistasosta sovittiin tuolloin. Lisäksi sovittiin viisivuotisesta palkkaohjelmasta. Se on oma erillinen ohjelmansa, jonka korotukset tulevat vuosittaisten palkankorotusten päälle vuosina 2023−2027. Palkkaohjelman korotukset ovat yhteensä viisi prosenttia.