Ruokapalvelujen vastuullisuustyö -kurssi, 2 pv
Ruokapalvelujen vastuullisuustyö on tärkeää tekemistä ja sitä tulee kehittää jatkuvasti. Vastuullisuustyö vaatii tekojen lisäksi tavoitteita ja niiden seuraamista, ehkä vastuullisuusohjelmaa. Näkyväksi tekeminen on tärkeää vastuullisuustyössä eli tarvitaan hyvää viestintää. Mm. näitä aiheita käsitellään ravitsemisalan työntekijöille ja esimiehille tarkoitetulla Vastuullisuustyö-kurssilla.
ke 26.11.2025 | |
---|---|
10:00 – 10:45 |
Kurssin aloitus, tervetuloa kurssille, esittelyt
Vesala Meeria |
10:45 – 11:30 |
Millainen on vastuullinen ruokapalvelu ja miksi vastuullisuus on tärkeää paikallisesti, valtakunnallisesti ja globaalisti?
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
11:30 – 12:15 |
Lounas
|
12:15 – 13:00 |
Vastuullisuusajattelun kehityksestä, mikä on muuttunut?
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
13:00 – 13:45 |
Workshop: Keskustelua oman toimipaikan vastuullisuudesta
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
13:45 – 14:15 |
Siirtyminen Antell Akavatalon lounasravintolaan vierailulle
|
14:15 – 15:00 |
Päiväkahvi ja alustus Antell yrityksen vastuullisuuden ideaan
Vento Pekka, Antell Akavatalo |
15:00 – 16:30 |
Tutustuminen Antell Akavatalon lounasravintolan ruokapalvelujen vastuullisuustyöhön
Vento Pekka, Antell Akavatalo |
16:30 – 17:30 |
Päivällinen
|
to 27.11.2025 | |
---|---|
08:30 – 09:15 |
Hankinnan ja varastoinnin vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
09:15 – 10:00 |
Tuotannonvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
10:00 – 10:45 |
Ruoan tarjoiluvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
10:45 – 11:30 |
Laatuvastuullisuus, erilaiset laatukriteerit ja -mittarit
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
11:30 – 12:15 |
Lounas
|
12:15 – 13:00 |
Taloudellinen vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
13:00 – 13:45 |
Henkilöstön valmiusvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
13:45 – 14:15 |
Kahvi
|
14:15 – 15:00 |
Tilaajan vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
15:00 – 15:45 |
Kurssin päätös, ammattialaverkostot
Vesala Meeria |