Ruokapalvelujen vastuullisuustyö -kurssi, 2 pv

Ruokapalvelujen vastuullisuustyö on tärkeää tekemistä ja sitä tulee kehittää jatkuvasti. Vastuullisuustyö vaatii tekojen lisäksi tavoitteita ja niiden seuraamista, ehkä vastuullisuusohjelmaa. Näkyväksi tekeminen on tärkeää vastuullisuustyössä eli tarvitaan hyvää viestintää. Mm. näitä aiheita käsitellään ravitsemisalan työntekijöille ja esimiehille tarkoitetulla Vastuullisuustyö-kurssilla.

ke 26.11.2025
10:00 – 10:45 Kurssin aloitus, tervetuloa kurssille, esittelyt
Vesala Meeria
10:45 – 11:30 Millainen on vastuullinen ruokapalvelu ja miksi vastuullisuus on tärkeää paikallisesti, valtakunnallisesti ja globaalisti?
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Vastuullisuusajattelun kehityksestä, mikä on muuttunut?
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
13:00 – 13:45 Workshop: Keskustelua oman toimipaikan vastuullisuudesta
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
13:45 – 14:15 Siirtyminen Antell Akavatalon lounasravintolaan vierailulle
14:15 – 15:00 Päiväkahvi ja alustus Antell yrityksen vastuullisuuden ideaan
Vento Pekka, Antell Akavatalo
15:00 – 16:30 Tutustuminen Antell Akavatalon lounasravintolan ruokapalvelujen vastuullisuustyöhön
Vento Pekka, Antell Akavatalo
16:30 – 17:30 Päivällinen
to 27.11.2025
08:30 – 09:15 Hankinnan ja varastoinnin vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
09:15 – 10:00 Tuotannonvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
10:00 – 10:45 Ruoan tarjoiluvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
10:45 – 11:30 Laatuvastuullisuus, erilaiset laatukriteerit ja -mittarit
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Taloudellinen vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
13:00 – 13:45 Henkilöstön valmiusvastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
13:45 – 14:15 Kahvi
14:15 – 15:00 Tilaajan vastuullisuus
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
15:00 – 15:45 Kurssin päätös, ammattialaverkostot
Vesala Meeria