Gå till innehållet

Förlikningen av järnvägsbranschens arbetskonflikt inleddes på tisdag

Järnvägsbranschens förlikning inleddes i riksförlikningsmannens byrå på tisdag. Parterna fortsätter förhandla på torsdag och träffar riksförlikningsmannen på nytt nästa vecka.

Förlikningen av järnvägsbranschens arbetstvist inleddes på tisdag, när parterna samlades till ett första sammanträde på kallelse av riksförlikningsman Anu Sajavaara.

Under samtalet diskuterades orsakerna till arbetstvisten och situationen inom branschen. JHL anser att järnvägsbranschens situation och framtid ser bra ut.

Slutresultatet var att riksförlikningsmannen förpliktade parterna att fortsätta förhandla ännu under denna vecka.  Parterna informerar riksförlikningsmannen om förhandlingsläget måndagen den 27 februari.

Förhandlingarna med arbetsgivarnas representant Palta fortsätter torsdagen den 23 februari från och med klockan 13.

– Det är fortfarande möjligt att nå en lösning mellan avtalsparterna om alla har viljan, konstaterar JHL:s förhandlingschef Teppo Järnstedt.

JHL har varslat om strejk inom järnvägsbranschen. Strejken börjar den 6 mars och omfattar alla funktioner som omfattas av järnvägsbranschens kollektivavtal, ifall ingen enighet nås före det.

Mer information:

förhandlingschef Teppo Järnstedt 050 537 2412