Gå till innehållet

Fackförbundet JHL: Förhandlingsresultat för universiteten

Fackförbundet JHL och arbetsgivarföreträdaren Bildningsarbetsgivarna har nått ett förhandlingsresultat om nya anställningsvillkor för universiteten. Vi informerar mer om avtalets innehåll när förhandlingsparternas beslutande organ har godkänt det.

Förhandlingsresultatet om universitetens nya anställningsvillkor uppnåddes på söndagmorgon den 3 april. Vi informerar mer om innehållet då de beslutande organen för Bildningsarbetsgivarna, JHL, Pro och FOSU har godkänt det.

Avtalsperioden löpte ut senaste torsdag, den 31 mars. Branschen gick in i ett avtalslöst läge och arbetsfredsplikten upphörde. Efter en tuff armbrytning och en över 20 timmar lång förhandling, kunde ändå parterna enas om nya anställningsvillkor för universiteten. Under den pågående veckan förhandlar vi ännu om anställningsvillkor för Nationalgalleriet och Helsingfors universitets fastighetstjänster.

Däremot avbröts förhandlingarna om nytt kollektivavtal både för den privata undervisningsbranschen och för yrkesinriktade vuxenutbildningscentraler som resultatlösa under lördagkväll.

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan jhl.fi/forhandlingslaget.