Gå till innehållet

Medlingsbud för järnvägsbranschen

Parternas beslutande organ tar på onsdag ställning till medlingsbudet som getts i järnvägsbranschens arbetskonflikt.

Riksförlikningsmannen har gett ett medlingsbud i arbetskonflikten mellan Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL och Arbetsgivarna för servicebranscherna Palta som gäller järnvägsbranschens kollektivavtal.

Parternas beslutande organ ska ta ställning till medlingsbudet idag på onsdag. Parterna ska ge sina svar på medlingsbudet torsdagen den 2 mars klockan 9 vid riksförlikningsmannens kontor på Bulevarden i Helsingfors.

JHL har varslat om två strejker i mars: den första 6–10 mars och den andra 13–17 mars ifall ingen uppgörelse nås innan dess. De eventuella strejkerna gäller alla funktioner och företag i Finland där man tillämpar järnvägsbranschens kollektivavtal.

Mer information: förhandlingschef Teppo Järnstedt 050 537 2412