Gå till innehållet

JHL:s nya strategi: Mest slagkraftiga och starkaste fackförbundet som visar mest omsorg och där medlemmen är viktigast

Fackförbundet JHL:s representantskap har alldeles nyss godkänt en strategi som lotsar förbundets verksamhet under de kommande åren. Det centrala målet är att förbättra våra medlemmars utkomst, anställningsvillkor och ställning på arbetsmarknaden. JHL vill vara det mest slagkraftiga och starkaste fackförbundet som visar mest omsorg.

Tillsammans förbättrar vi våra medlemmars ställning i arbetslivet och i samhället. Det här är JHL:s viktigaste mål, vår grunduppgift. Målet är inskrivet i JHL:s pinfärska strategi.

I praktiken vill fackförbundet JHL att medlemmarnas utkomst, anställningsvillkor och ställning på arbetsmarknaden förbättras. Det här kan vi endast lyckas med i samarbete med våra medlemmar. Arbetsplatserna inom JHL:s avtalsbranscher måste därför vara organiserade, förbundet behöver kunniga aktiva för förtroendeuppdrag, och JHL:s föreningar måste vara välfungerande.

JHL vill också öka på fackförbundets samhälleliga inflytande. JHL kan då bättre påverka sina medlemmars ställning på arbetsmarknaden.

Mest slagkraftiga, mest omsorg, mest styrka. JHL går mot den här visionen i enlighet med sin nya strategi. Våra värderingar avslöjar vad som är viktigt för oss:

JHL:s värderingar

  • Medlemmen är viktigast
  • Vi främjar rättvisa
  • Vi är pålitliga och ansvarsfulla

Strategin styr fackförbundets verksamhet under åren 2022–2027. Läs mer om JHL:s strategi

Följ med representantskapets konstituerande möte i förbundets kanaler:  jhl.fiFacebook och Twitter