Gå till innehållet

JHL med flera ordnar en demonstration på Senatstorget den 5 april: Dags att lyfta kommunsektorn ur lönegropen

JHL, Jyty och FOSU kallar alla till en demonstration på Senatstorget i Helsingfors den 5 april klockan 17–19. Nu är det dags att visa att kommunsektorns arbete är viktigt för dig!

Kommunala arbetstagare håller Finland igång. De tar hand om och utbildar våra barn, ser efter biblioteken och ansvarar för att tjänster som är nödvändiga för vår vardag rullar på.   Ändå befinner de sig år efter år i en lönegrop.

Bland annat i skolorna samt inom småbarnspedagogiken och social- och hälsovården arbetar man i multiprofessionella team. Löneförhöjningar tillhör alla oavsett yrkesbeteckning.

– Arbetstagarna har i åratal nöjt sig med små löneförhöjningar som har motiverats med Finlands konkurrenskraft. De höll Finland på fötter igenom coronakrisen. De kommunala arbetstagarna förtjänar sina löneförhöjningar, det är dags för dem nu, betonar JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.

Fackförbundet JHL, Jyty och FOSU ordnar en stor demonstration på Senatstorget i Helsingfors den 5 april, och just du är inbjuden. Låt oss tillsammans höja våra röster för ordentliga löner, ett mänskligare arbetsliv och fungerande service!

Demonstrationen bjuder även på program med ledning av Ina Mikkola. Närmare information om demonstrationen uppdateras på evenemangets Facebook-sida, anmäl dig redan idag och bjud in dina vänner!