MittJHL

MittJHL är en e-tjänst för förbundets medlemmar. I mittJHL kan du uppdatera dina kontaktuppgifter, din yrkesbeteckning och uppgifter om din anställning. Du kan också betala din medlemsavgift, ansöka om medlemsavgiftsbefrielse och beställa den avgiftsfria medlemskalendern. Via mittJHL kommer du också till medlemssidorna och sidorna för de aktiva.

Så här loggar du in i mitt JHL

Logga in i mittJHL med din e-postadress eller ditt medlemsnummer plus lösenord. Medlemsnumret hittar du på ditt medlemskort.

E-postadressen måste vara sparade i dina medlemsuppgifter för att du ska kunna använda dem för inloggning.

Klicka på texten Logga in uppe till höger på JHL:s webbplats förstasida för att logga in i mittJHL.  För att kunna logga in måste dina kontaktuppgifter finnas sparade i dina medlemsuppgifter.

Problem med inloggningen?

”Käyttäjätunnusta ei löydy” eller ”Sisäänkirjautuminen epäonnistui”

Du kan inte logga in i tjänsten och får inte ett lösenord eller en lösenordlänk om ditt mobiltelefonnummer eller din e-postadress inte finns sparade i dina medlemsuppgifter.

Uppdatera saknade eller ändrade kontaktuppgifter med medlemstjänstens elektroniska blankett (välj alternativet ”Jag meddelar min e-postadress och mitt telefonnummer till medlemsinformationen”). Du får ett bekräftelsemeddelande när uppgifterna har uppdaterats, och sedan kan du beställa ett nytt lösenord.

Nytt lösenord

Klicka på länken Glömde du ditt lösenord på inloggningssidan för att beställa ett nytt lösenord. När du beställer ett nytt lösenord kan du välja om du vill få lösenordet per textmeddelande eller per e-post.  Lösenordet eller länken för att beställa ett nytt lösenord skickas till det mobiltelefonnummer eller den e-postadress som har sparats i dina medlemsuppgifter.

Webbläsare

MittJHL fungerar inte i Internet Explorer (IE) av dataskyddsorsaker. Vi rekommenderar att du använder Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Safari. Se till att din webbläsare är uppdaterad till den nyaste versionen eller åtminstone nyligen uppdaterad.

Om inloggningen fortfarande inte fungerar och dina kontaktuppgifter är uppdaterade eller kontrollerade, prova med att tömma webbläsarens webbhistorik. Logga sedan in på nytt. Vid behov kan du skicka ett meddelande om inloggnings- och lösenordsproblem till adressen salasanat@jhl.fi .

I mittJHL kan du sköta följande ärenden:

 • Uppdatera dina kontaktuppgifter, din yrkesbeteckning och uppgifter om din anställning. När den här informationen är korrekt får du precis de meddelanden som gäller dig.
 • Betala din medlemsavgift.
 • Meddela oss om ditt nya anställningsförhållande och beställa ett förhandsifyllt avtal för arbetsgivaruppbörd.
 • Ansöka om föreningsbyte.
 • Meddela oss om att du avgått med pension.
 • Ansöka om rätt till befrielse från medlemsavgift, till exempel om du är föräldraledig.
 • Meddela om alla förändringar som påverkar ditt medlemskap.
 • Beställa ett nytt medlemskort.
 • Beställa medlemskalendern.

Via mittJHL kommer du också till följande sidor:

 • Medlemssidorna – där kan du läsa medlemsbrevet Poängen, föreningsbrevet, branschspecifika medlemsbrev och kontrollera särskilda medlemserbjudanden.
 • De aktivas sidor där det finns information om föreningsverksamhet, intressebevakning, arbetarskydd, anvisningar och material.

Medlemssidorna och sidorna för de aktiva öppnas i en ny flik. Du kan alltså bläddra fritt på sidorna. MittJHL förblir öppet i en annan flik.

Kursanmälning

Anmälning till kurser sker via kurskalendern eller mittJHL. I mittJHL anmäler du dig via minaKurser.

Arbetslöshetskassan

Notera att arbetslöshetskassans Ewertti eTjänst har en egen inloggning.