Työsuojeluvaalit hyvinvointialueilla 2023

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023. Uusi organisaatio tarvitsee myös oman työsuojeluorganisaationsa. Alueilla on järjestettävä työsuojeluvaalit niin pian kuin mahdollista. Työturvallisuus ja työhyvinvointi tarvitsevat tekijänsä.

Hyvinvointialueiden työsuojeluvaalit toteutetaan Työturvallisuuskeskuksen vaaliohjeen mukaisesti. Vaaleilla valittujen henkilöiden toimikausi päättyy 31.12.2025.

Haemme hyviä tyyppejä työsuojeluun!

JHL hakee hyvinvointialueiden työsuojeluvaltuutettujen, varavaltuutettujen ja työsuojeluasiamiesten tehtäviin hyviä tyyppejä, joilla on halua edistää oman työpaikan hyvinvointia.

JHL:lle on tärkeää, että sen omat jäsenet pääsevät vaikuttamaan heidän työhyvinvointiinsa kuuluviin asioihin.

Tehtävissä mielellään jatkavien rinnalle tarvitaan myös uusia toimijoita.

Tutustu työsuojeluvaltuutetun tehtäviin ja oikeuksiin!

Kutsumme sinut

JHL haluaa edistää työpaikkojen hyvinvointia – ja kutsuu Sinut mukaan yhteiseen työhön. Tarjoamme työsuojelutoimijoille vankan koulutuksen.

Työsuojelutehtävässäsi sinulla on oikeus kouluttautua työsuojeluasioihin. Koulutusajalta saat täyden palkan. JHL:n jäsenille maksuton koulutus sisältää täysihoidon matkakuluineen.

Asetu ehdolle työsuojeluvaaleissa

Jos olet kiinnostunut tehtävästä, ota yhteyttä oman työpaikkasi nykyiseen työsuojeluvaltuutettuun tai luottamusmieheen. – Jos et tiedä, keitä he ovat, kysy lähimmästä JHL:n aluetoimistosta.

Tule mukaan mielenkiintoiseen ja antoisaan työhyvinvointityöhön! Työsuojeluvaltuutettuna vaikutat omaan ja työkavereidesi työympäristöön ja työoloihin.

Valintaohjeet

Vaalit käynnistää työpaikan työsuojelupäällikkö. Työsuojeluvaalin käytännön toteuttamista varten on laadittu valintaohjeet.

Vaalimateriaalia yhdistyksille