Maukasta vegaani- ja kasvisruokaa, 2 pv

Koulutuksessa opitaan miten parhaiten hyödyntää kasvikunnan tuotteita ruokapalveluissa ja miksi monipuolisen kasvispainotteisen ruoan valmistus on tärkeää. Maukkaan vegaani- ja kasviruoan valmistamisen edellytyksiä ovat laaja-alainen raaka-ainetietous, kotimaisten kasviproteiinien tuntemus, maustamisen tärkeys ja kasvipainotteisen ruoan koostaminen ravitsemuksellisesti oikein. Koulutuksessa paneudutaan näihin teemoihin käytännönläheisesti sekä kuullaan miten vegaani- ja kasvisruoan merkitys liittyy ruokapalvelujen valtakunnalliseen vastuullisuustyöhön. Kurssi myös tarjoaa tietoutta uusista kasvipohjaisista tuotteista ja on tarkoitettu kaikille ravitsemisalan ammattilaisille. 
 
Kohderyhmä
 
Ravitsemisalan ammattilaiset. 
 
Keskeinen sisältö
 
Kurssilla käsiteltäviä aiheita: 
-kasvikunnan raaka-ainetietous ja vegaani- ja kasvisruoan maustaminen, reseptiikka
-keskeinen ravintosisältö kasvispainotteisessa ruokavaliossa, kasviproteiinin monet muodot
-vastuullisuustyö osana ruokapalveluita.
 
Osaamistavoitteet
 
Koulutuksen käytyään osallistuja:
-tuntee kasvikunnan raaka-aineet, proteiinit ja niiden hyödyntämisen tärkeyden
-osaa koostaa ravintorikkaita ja maukkaita kokonaisuuksia kasvikunnan tuotteista
-tietää miten vegaani- ja kasvisruoan valmistus liittyy vastuullisuuteen ja hyvinvointiin.