Maukasta vegaani- ja kasvisruokaa, 2 pv
Koulutuksessa opitaan miten parhaiten hyödyntää kasvikunnan tuotteita ruokapalveluissa ja miksi monipuolisen kasvispainotteisen ruoan valmistus on tärkeää. Maukkaan vegaani- ja kasviruoan valmistamisen edellytyksiä ovat laaja-alainen raaka-ainetietous, kotimaisten kasviproteiinien tuntemus, maustamisen tärkeys ja kasvipainotteisen ruoan koostaminen ravitsemuksellisesti oikein. Koulutuksessa paneudutaan näihin teemoihin käytännönläheisesti sekä kuullaan miten vegaani- ja kasvisruoan merkitys liittyy ruokapalvelujen valtakunnalliseen vastuullisuustyöhön. Kurssi myös tarjoaa tietoutta uusista kasvipohjaisista tuotteista ja on tarkoitettu kaikille ravitsemisalan ammattilaisille.
Kohderyhmä
Ravitsemisalan ammattilaiset.
Keskeinen sisältö
Kurssilla käsiteltäviä aiheita:
-kasvikunnan raaka-ainetietous ja vegaani- ja kasvisruoan maustaminen, reseptiikka
-keskeinen ravintosisältö kasvispainotteisessa ruokavaliossa, kasviproteiinin monet muodot
-vastuullisuustyö osana ruokapalveluita.
Osaamistavoitteet
Koulutuksen käytyään osallistuja:
-tuntee kasvikunnan raaka-aineet, proteiinit ja niiden hyödyntämisen tärkeyden
-osaa koostaa ravintorikkaita ja maukkaita kokonaisuuksia kasvikunnan tuotteista
-tietää miten vegaani- ja kasvisruoan valmistus liittyy vastuullisuuteen ja hyvinvointiin.