Kurssi on kokonaisuus, jossa tulee suorittaa molemmat osat. Tämä on kurssin osa 2/2.
Kurssilla käydään läpi erilaisia erityisruokavalioita, esimerkiksi laktoositon, gluteeniton, allergia-, kasvis- ja vegaaniruokavalio, mutta kiinnitetään huomiota myös perusruokavalioon ja perusravitsemukseen. Kurssi on kaksiosainen, joista kumpikin osa sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoittelua oppilaitoksen koulutuskeittiössä. Teoriajaksot toteutetaan JHL-opistolla, käytäntöjaksot Careeria Oy:n opetuskeittiössä (Lämmittäjänkatu 2 A, Helsinki).
Kurssi on tarkoitettu ravitsemis- ja puhtausalojen ammattilaisille, yhdistelmätehtävissä toimiville ja aloille opiskeleville jäsenille kaikkialta Suomesta.
Opintopäivien ja kurssien osallistumismaksu on 50 euroa kurssipäivältä. Kurssimaksu sisältää koulutuksen, materiaalin, ruokailut ja matkat liiton koulutuksia koskevan matkustussäännön mukaan sekä kurssipaikkakunnan ulkopuolelta tuleville majoituksen hotellissa kahden hengen huoneessa.
Ilman majoitusta kurssimaksu on 30 euroa kurssipäivältä.