Arbetarskyddsvalet på välfärdsområdena 2023

Välfärdsområdena inleder sin verksamhet den 1 januari 2023. Den nya organisationen behöver en egen arbetarskyddsorganisation. Välfärdsområdena ska ordna arbetarskyddsval så fort som möjligt.

Välfärdsområdenas arbetarskyddsval förrättas i enlighet med Arbetarskyddscentralens valreglemente. Mandatperioden för personerna som blir invalda löper fram till 31.12.2025.

Arbetarskyddet behöver bra typer!

JHL letar nu efter schyssta arbetare som brinner för att främja välbefinnandet på arbetet till uppgifterna som välfärdsområdenas arbetarskyddsfullmäktige, vice fullmäktige och skyddsombud.

Det är viktigt för JHL att förbundets egna medlemmar har en möjlighet att påverka ärenden som berör deras välbefinnande på arbetet.

Utöver de som fortsätter i uppgifterna önskar vi att även nya ansikten visar intresse för uppgifterna.

Läs om arbetarskyddsfullmäktigens uppgifter och rättigheter!

Vi vill ha dig med

JHL vill främja välbefinnande på arbetsplatserna – och vi vill ha just dig med i det gemensamma arbetet. Vi erbjuder en täckande och stark utbildning för arbetarskyddsaktörerna.

När du innehar en arbetarskyddsuppgift har du rätt till arbetarskyddsutbildningar, för vilka du får full lön. Som medlem i JHL är utbildningen gratis och i den ingår helpension och reseersättningar.

Ställ upp i välfärdsområdenas arbetarskyddsval

Om du är intresserad av uppgiften, kontakta din nuvarande arbetarskyddsfullmäktige eller din förtroendeman på din arbetsplats. – Om du inte vet vem de är, kan du alltid fråga JHL:s regionkontor.

Kom med i ett intressant och givande arbete för välmående arbetsplatser! Som arbetarskyddsfullmäktig kan du påverka din egen och dina kollegers arbetsmiljö och arbetsförhållanden.

Valreglemente

Valförrättandet börjar med ett meddelande från arbetsplatsens arbetarskyddschef. Praktiska anvisningar om förrättande av arbetarskyddsvalet finns i ett särskilt valreglemente.

Valmaterial till föreningarna