Arbetarskyddsvalet 2021

På flera finska arbetsplatser ordnas denna höst arbetarskyddsval. Kandidater behövs, arbetarskydd och arbetshälsa uppstår inte från intet.

Arbetarskyddsvalet ordnas i oktober-december 2021 bland annat inom kommunsektorn, församlingarna och på många arbetsplatser inom privatsektorn. – Det vill säga denna höst!

Kommunsektorns arbetarskyddsfullmäktige har en mandatperiod på fyra år  och privatsektorns arbetarskyddsfullmäktige två år.

Arbetarskyddet behöver bra typer!

JHL letar nu efter bra arbetare som brinner för att främja välbefinnandet på arbetet till uppgifterna som arbetarskyddsfullmäktige, vice fullmäktige och skyddsombud.

Det är viktigt för JHL att förbundets egna medlemmar har en möjlighet att påverka ärenden som berör deras välbefinnande på arbetet.

Utöver de som fortsätter i uppgifterna önskar vi att även nya ansikten visar intresse för uppgifterna.

Läs om arbetarskyddsfullmäktigens uppgifter och rättigheter!

Vi vill ha dig med

JHL vill främja välbefinnande på finska arbetsplatser – och vi vill ha just dig med i det gemensamma arbetet. Vi erbjuder en täckande och stark utbildning för arbetarskyddsaktörerna.

När du innehar en arbetarskyddsuppgift har du rätt till arbetarskyddsutbildningar, för vilka du får full lön. Som medlem i JHL är utbildningen gratis och i den ingår helpension och reseersättningar.

Ställ upp i arbetarskyddsvalet

Om du är intresserad av uppgiften, kontakta din nuvarande arbetarskyddsfullmäktige eller din förtroendeman. – Om du inte vet vem de är, kan du alltid fråga JHL:s regionkontor.

Kom med i ett intressant och givande arbete för välmående arbetsplatser! Som arbetarskyddsfullmäktig kan du påverka din egen och dina kollegers arbetsmiljö och arbetsförhållanden.

Valreglemente

Valförrättandet börjar med ett meddelande från arbetsplatsens arbetarskyddschef. Praktiska anvisningar om förrättande av arbetarskyddsvalet finns i ett särskilt valreglemente.

Material

Material för arbetarskyddsvalet