Gå till innehållet

Är jag i strejk eller på semester?

Efter ett strejkvarsel kan man inte längre komma överens om att ta ut semester under strejktiden. Semester kan inte fastställas att inledas under en strejk som redan inletts.

Om din semester har börjat före strejken, fortsätter den trots strejken.. Då är du alltså på semester och inte i strejk. Arbetsgivaren ska betala lön på normalt sätt för semestern.

Om strejken fortsätter efter semestern ska du meddela arbetsgivaren att du återkommer från semestern och går i strejk  – annars kan frånvaron tolkas som så kallad olovlig frånvaro. Det lönar sig att meddela arbetsgivaren skriftligen.

Semesterdagar som hållits under strejken beaktas som dagar i arbete då semesterrätten räknas ut, så för de dagarnas del intjänar du semester.

Om strejken inleds före den fastställda semestern inleds, annulleras semestern automatiskt. Arbetsgivaren är skyldig att erbjuda den annullerade semestern senare. Om semestern fortsätter efter att strejken avslutats, inleder du din semester då.

Varken tidpunkten när semestern fastställs eller strejkvarslet avgör om du är i strejk eller på semester. Det som avgör är vilkendera – strejken eller semestern – som konkret inleds först. Detta kallas för tidsprioritetsprincipen.