Gå till innehållet

Förhandlingsresultat för Nationalgalleriet

Ett förhandlingsresultat för Nationalgalleriet uppnåddes sent på tisdagkväll den 14 februari. Förhandlingsparternas beslutande organ ska ännu godkänna förhandlingsresultatet för att det ska kunna träda i kraft.

Vändagskvällen visade sig vara försoningens kväll i Nationalgalleriets avtalsförhandlingar. Förhandlingsparterna nådde en uppgörelse om lönehöjningarna för det innevarande året. Vi informerar mer om innehållet i avtalet efter att förhandlingsparternas beslutande organ har godkänt det.

Nationalgalleriet är en helhet bestående av tre konstmuseer i Helsingfors: Konstmuseet Ateneum, Museet för nutidskonst Kiasma och Konstmuseet Sinebrychoff.

Avtalsparter är fackförbundet JHL, fackförbundet Pro och FOSU samt Bildningsarbetsgivarna.

Mer information:

Avtalsexpert Tiina Sulin, 050 468 5571