Gå till innehållet

FFC:s valgalleri har öppnat – du kan ännu ansöka om att komma med

FFC:s och dess medlemsförbunds valgalleri inför riksdagsvalet har nu öppnat. I galleriet finns alla de JHL-medlemmar som kandiderar i riksdagsvalet och som skriver under de teman och målsättningar som de FFC-anslutna förbunden har uppställt. Du kan ansöka om att komma med i galleriet ända fram till 20 mars 2023.

FFC:s valgalleri inför riksdagsvalet har nu öppnat på adressen eduskuntavaaligalleria.fi/sv.

I galleriet finns största delen av JHL:s kandidater i riksdagsvalet. Du kan göra en sökning på alla förbundets medlemmar eller kandidaterna i din egen valkrets i galleriet.

Valgalleriet är öppet fram till valdagen, dvs. söndagen den 2 april 2023. Bekanta dig med galleriet och hitta din egen kandidat.

Om du är uppställd som kandidat i valet och vill komma med i valgalleriet, kan du anmäla ditt intresse på adressen eduskuntavaaligalleria.fi/sv. De som deltar i valgalleriet ska omfatta de teman och målsättningar som de FFC-anslutna fackförbunden ställt upp.

Du kan anmäla dig till galleriet fram till 20 mars 2023. Deltagande i galleriet är gratis för dem som godkänns.

VÄLI: JHL stödjer sina kandiderande medlemmar

Riksdagsvalet ordnas den 2 april och är livsviktigt för det finländska arbetslivet. Nu har du din chans att påverka valets utgång genom att antingen rösta på förhand 22–28.3.2023 eller på valdagen.

Finland har inte råd med att försvaga de lågavlönade arbetstagarnas ställning det minsta lilla. Fackförbundet JHL:s mål är att vårt land får en regering som skapar ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart Finland.

I praktiken betyder det att landets regering och riksdag måste förstå arbetstagarnas ställning. Vi vill medverka till att sådana kandidater blir invalda som upprätthåller det finländska välfärdssamhället.

Fackförbundet JHL stödjer sina kandiderande medlemmar som omfattar förbundets värderingar och några andra arbetstagarvänliga kandidater. JHL deltar i FFC:s gemensamma kampanj Vaalistaja med syfte att höja valdeltagandet. Totalt satsas det cirka 400 000 euro på de här insatserna.

Beställ Vaalistajas nyhetsbrev här så håller du dig uppdaterad i valkampanjen.

Du kan bekanta dig med JHL:s mål för riksdagsvalet här. Kandidaterna och stödgrupperna kan utnyttja målen i sitt valarbete.