Gå till innehållet

Privata socialservicebranschen strävar målmedvetet efter ett avtal före sommarloven

Fackförbundet JHL fortsätter fortfarande förhandlingarna om den privata socialservicebranschens anställningsvillkor. Sammanträden hålls nu tätt och viljan att uppnå ett avtal är stark på båda sidorna av förhandlingsbordet.

Privata socialservicebranschens kollektivavtalsförhandlingar fortsätter igen denna vecka. Fackförbunden och arbetsgivaren arbetar nu intensivt för att nå en lösning före midsommar. Både denna vecka och nästa vecka ordnas tre förhandlingstillfällen.

– Vi har nu gemensamt gått igenom arbetsgivarens förslag beträffande löneförhöjningar. Även om detta finns det fortfarande mycket att förhandla om, beskriver JHL:s förhandlare Laura Kovalainen och Tanja Tuunainen-Vainio situationen.

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på JHL:s webbplats jhl.fi/forhandlingslaget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001Yrken