Gå till innehållet

Kollektivavtalet för personliga assistenter gick i mål

JHL ja Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto Heta ry pääsivät tänään keskiviikkona 4.5. neuvottelutulokseen alan uusista työehdoista. Uusi työehtosopimus menee vielä hyväksyttäväksi osapuolten hallintoihin, jonka jälkeen sen sisältöä avataan tarkemmin.

JHL och arbetsgivarförbundet för personliga assistenter Heta rf uppnådde idag onsdagen den 4 maj ett förhandlingsresultat om branschens nya anställningsvillkor. Det nya kollektivavtalet går ännu vidare för att godkännas av avtalsparternas beslutande organ, och därefter publiceras mer information om innehållet.

Förhandlingarna om det nya kollektivavtalet har pågått sedan mitten av februari. Det föregående avtalet var i kraft till den 30 april, så det avtalslösa läget hann gälla i endast några dagar.

Vi publicerar information om det nya kollektivavtalets innehåll när det har godkänts av avtalsparternas beslutande organ.

Avtalsförhandlingarna gällande de personliga assistenterna berör ca 2 500 JHL-medlemmar.

Mer information:
Laura Tuominen, avtalsexpert JHL, 050 4092 460
Pinja Lumitsalo, avtalsexpert JHL, 046 9214 566

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan jhl.fi/forhandlingslaget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001yrken