Gå till innehållet

En historisk medlemsvåg! Fackförbundet JHL har fått ett rekordantal nya medlemmar under början av året

Under början av året har redan närmare 4 500 löntagare anslutit sig till JHL. Flest nya medlemmar har vi fått bland barnskötare inom småbarnspedagogik. Om du inte redan är medlem i JHL, anslut dig redan idag!

Goda nyheter, medlemmar i fackförbundet JHL! I början av året har ett rekordantal nya medlemmar sällat sig till oss.

Anslut dig du också!

Närmare 4 500 betalande medlemmar har anslutit sig till förbundet under början av året. Det är ett historiskt antal. I synnerhet i mars har folk anslutit sig flitigt, över två gånger så flitigt som tidigare år. En orsak till anslutningsivern är strejkerna och de andra åtgärderna vi har utlyst för att försnabba kollektivavtalsförhandlingarna.

– En aktiv diskussion om rätten till en ordentlig lön och rättvisa anställningsvillkor förs nu på arbetsplatserna och i sociala medier. Medlemskapets vikt syns tydligt nu, när situationen är tuff och fackförbundets betydelse för att samla de gemensamma krafterna konkretiseras under strejkvåren. Många ansluter sig för att kunna ta ställning och visa sitt stöd för förhandlarna till exempel genom att delta i strejkerna, berättar JHL:s organiseringschef Pertti Paajanen.

JHL är det förmånligaste fackförbundet för välfärdsområdena

JHL har under våren varit synligt i medierna och på medlemmarnas arbetsplatser. Samtidigt har även förbundets roll i kollektivavtalsförhandlingarna blivit synlig. Fackförbundet försvarar rättvisa anställningsvillkor och ordentliga löneförhöjningar vid förhandlingsborden.

JHL är i år både Finlands bästa och förmånligaste fackförbund inom välfärdsområdena. Medlemsavgiften är exakt en procent av bruttoinkomsterna. Den förmånliga medlemsavgiften har också lockat nya medlemmar. Kontrollera hur förmånligt ett JHL-medlemskap skulle bli för dig. Som medlem har du också tillgång till omfattande intressebevakning och fantastiska förmåner!

Fackförbundet lockar i synnerhet proffs inom kommunsektorn

Stjärnproffs från flera branscher har i början av våret anslutit sig till JHL. De anslutnas vanligaste yrke är barnskötare inom småbarnspedagogik. Även många närvårdare, lokalvårdare och elevassistenter har anslutit sig.

Majoriteten arbetar inom kommunsektorn, på andra plats ligger SH-avtalets branscher och Avainta-avtalets branscher.