Gå till innehållet

Förhandlingsresultat inom järnvägsbranschen efter många försök

Fackförbundet JHL och arbetsgivarens företrädare Palta har nått en uppgörelse om de nya anställningsvillkoren för järnvägsbranschen. Information om avtalets innehåll publiceras när det har godkänts av förhandlingsparternas beslutande organ.

Ett förhandlingsresultat om järnvägsbranschens nya kollektivavtal nåddes måndagen den 21 mars. Mer information om innehållet publiceras när både arbetstagar- och arbetsgivarsidans beslutande organ har godkänt resultatet.

Branschen har befunnit sig i ett avtalslöst läge sedan början av mars. Kollektivavtalet krävde åtskilliga förhandlingsgånger.

JHL:s medlemmar jobbar bland annat som konduktörer och med underhåll av vagnparken.

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan jhl.fi/sv/forhandlingslaget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001Yrken