Gå till innehållet

Rösterna har räknats: Här är fackförbundet JHL:s nya representantskap

Fackförbundet JHL:s högsta beslutande makt har nu fördelats för de kommande fem åren. Röstningstiden för valet som avgjorde förbundets nya representantskap gick ut tisdagen den 1 mars.

Representantskapet har 120 ledamöter som väljs enligt valdistrikt. Valdistrikten följer samma uppdelning som JHL:s regionkontor. I listan kan du läsa vem som blev ledamot i just din region! Valresultatet fastställs slutgiltigt den 11 april*.

Invalda i JHL:s representantskap 2022 (pdf, 54 KB)

Vi vill tacka alla medlemmar som röstade i valet. Vi gratulerar även alla som valdes till ledamöter! Det nya representantskapet inleder sitt arbete i juni 2022, tills dess sköts uppgifterna av det nuvarande representantskapet.

JHL:s representantskapsval 2022: alla kandidaters valresultat

Vi berättar mer om de valda inom de närmaste dagarna! Snart klarnar även vilka lyckostar som vann utlottningens presentkort och elcyklar.

* Datumet för centralvalnämndens möte ändrat 6.4 kl. 7.50. JHL:s centralvalnämnd fastställer resultatet den 11 april, inte den 4 april. Enligt förbundets regler måste representantskapets konstituerande möte ordnas inom 60 dygn efter att resultatet fastställts, och detta skulle inte ha uppfyllts om resultatet fastställdes 4.4. Det konstituerande mötet hålls 6–8.6.2022.