Gå till innehållet

Framsteg i förhandlingarna om SH-avtalet söndagen den 27 februari

Under förhandlingarna om SH-avtalet söndagen den 27 februari behandlades fortsättningen för lokala avtal och grunderna för tidsbundna arbetsavtal vid övergången till välfärdsområdena, samt anhållan om semester under rusningstider.

Förhandlingarna om tjänste- och arbetskollektivavtalet för social- och hälsovårdspersonal (SH-avtalet) framskred både i fråga om fortsättningen för lokala avtal och grunderna för tidsbundna arbetsavtal vid övergången till välfärdsområdena. Övergången till välfärdsområdena kan inte användas som motivering för tidsbundna arbetsavtal.

Det uppnåddes också samförstånd om att arbetsgivaren inte på förhand kan förbjuda semesteransökningar för till exempel söckenhelgsperioder eller rusningstider.

JHL representeras av ansvariga avtalsexperten Minna Pirttijärvi (förhandlingsgruppen, arbetstidsgruppen) och avtalsexpert Hanna Haukkasalo (lönegruppen) i förhandlingarna om SH-avtalet.

Personalen representeras av tre kommunala huvudavtalsorganisationer: Offentliga sektorns union JAU, Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och vårdfackens förhandlingsorganisation SOTE ry. Arbetsgivaren representeras av Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT.

Förhandlingarna fortsätter idag, måndagen den 28 februari.

Mer information:

Ansvarig avtalsexpert Minna Pirttijärvi , 040 088 5017

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan förhandlingsläget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001yrken