Gå till innehållet

JHL sade upp samarbetet med Teboil 

Fackförbundet JHL har sagt upp sitt samarbetsavtal med företaget Teboil, som är det ryska oljeföretaget Lukoils dotterbolag. Samarbetet avslutas i protest mot Rysslands krigshandlingar i Ukraina. 

Förbundet för Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL har sagt upp sitt samarbetspartnerskap med Teboil på grund av Rysslands omänskliga attack mot Ukraina. Bränsleförmånen på JHL:s medlemskort är inte längre i kraft. Förbundet söker en alternativ serviceproducent.

– Rysslands attack är grym och bryter mot alla internationella avtal, säger JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine. 

JHL kräver att Ryssland omedelbart avslutar krigsföringen. JHL:s styrelse fördömer skarpt Rysslands handlingar, och stöder ett fritt Ukraina samt det ukrainska folket bl.a. genom att donera humanitärt stöd via Unicef och Finlands röda kors. 

Mer information: JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772