Gå till innehållet

Statens avtalsförhandlingar inte längre på distans – Arbetstidsfrågor behandlas grundligt

Statens tjänste- och arbetskollektivavtalsförhandlare har denna vecka sammanträtt fysiskt.

Förhandlingarna om statens tjänste- och arbetskollektivavtal har fortsatt i början av veckan. JHL:s förhandlare berättar att ett brett sortiment av ärenden diskuterades igår, tisdagen den 22 februari.

Avtalsparterna fortsatte den grundliga genomgången av arbetstidsfrågor som påbörjades på måndagen. Utöver det gick förhandlarna igenom målsättningar beträffande ersättning för tjänste- och arbetsresor.

– Även paragrafförslagens formuleringar och betydelser diskuterades i syfte att uppnå samförstånd, berättar ansvariga avtalsexpert Jorma Viiala.

Statens tjänste- och arbetskollektivavtalsförhandlare har denna vecka sammanträtt fysiskt. Idag onsdag tar förhandlarna en paus, varefter förhandlingarna fortsätter alla dagar upp till söndag.

Utöver JHL är Fackförbundet Pro och förhandlingsorganisationen Fosu parter på arbetstagarsidan i statens tjänste- och arbetskollektivavtal.

Mer information:

Jorma Viiala, ansvarig avtalsexpert, 040 310 1215
Erika Mattsson, avtalsexpert, 0400 461 411

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan förhandlingsläget. Följ också JHL på Facebook och Twitter. #1001yrken