Gå till innehållet

Sista dagen att poströsta i JHL:s representantskapsval är imorgon – elektroniskt kan du rösta ända till utgången av februari

Sista dagen att poströsta i fackförbundet JHL:s representantskapsval är imorgon, fredagen den 18 februari. Om du röstar per post, ska du posta kuvertet med rösten senast imorgon. Elektroniskt kan du rösta hela februari månad ut.

Tänkte du poströsta i JHL:s representantskapsval? Nu börjar det vara brått, eftersom kuvertet med röstsedeln ska postas senast imorgon, fredagen den 18 februari.

Elektroniskt kan du rösta ända fram till tisdagen den 1 mars klockan 12.00. Se anvisningarna för poströstning här.

Valkompassen hjälper dig att hitta rätt kandidat

Med hjälp av JHL:s valkompass (byt språk uppe till höger) får du reda på kandidaternas ton! Vill du att din kandidat jobbar för att jämna ut löneklyftor eller minska föreningarnas antal i JHL? Vad anser hen om strejker och fackförbundets medlemsavgift?  Besvara valkompassens frågor och hitta den bästa kandidaten för dig! Du kan avgränsa kandidatsökningen i valkompassen enligt till exempel ålder, kön eller förening.

Alla kandidater finns på webbsidan jhl.fi/val22. Klicka på Kandidater i huvudmenyn i övre kanten.

Genom att rösta kan du vinna en elcykel eller ett gåvokort värt 1 000 euro

Bland alla som röstat lottar fackförbundet JHL ut tre elcyklar och fem gåvokort till S-gruppen värda 1 000 euro.

På kuvertet som används i poströstningen finns ett signum med hjälp av vilket du deltar i utlottningen. Då du röstar elektroniskt, sänds de uppgifter som behövs för utlottningen direkt ur valsystemet.

Ditt fackförbund JHL värnar om valhemligheten. Ingen röst som avgivits kan kopplas till väljaren. Det är en utomstående auktoriserad operatör som ansvarar för valets tekniska genomförande och rösträkningen. Förbundets personal hanterar inte valsedlar eller röster på något sätt.