Gå till innehållet

Statens kollektivavtalsförhandlingar är halvvägs, arbetsgivaren frågade efter arbetstagarnas mål

Armbrytningen om statens anställningsvillkor framskrider men är ännu inte inne på målrakan. Arbetsgivaren ställde preciserande frågor av arbetstagarrepresentanterna.

Kollektivavtalsförhandlingarna om statens anställningsvillkor fortsatte måndagen den 7 februari. Den här gången gick förhandlarna mer i detalj igenom löntagarorganisationernas gemensamma mål.

Arbetsgivaren ställde otaliga preciserande frågor om löntagarorganisationernas textförslag. Parterna gick inte igenom arbetstidsfrågor eftersom de nyligen har dryftats i en separat arbetsgrupp. Parterna diskuterade mycket också om arbetsgruppens förslag.

– Förhandlingarna har inte ännu intensifierats även om de är halvvägs, konstaterar JHL:s förhandlare, ansvarige avtalsexperten Jorma Viiala och avtalsexperten Erika Mattsson.

Utöver JHL är Fackförbundet Pro och förhandlingsorganisationen Fosu parter på arbetstagarsidan i statens tjänste- och arbetskollektivavtal. Förhandlingarna fortsätter onsdagen den 9 februari.

Mer information:

Jorma Viiala, ansvarig avtalsexpert, 040 310 1215
Erika Mattsson, avtalsexpert, 0400 461 411

P.S. Vid vilket bord förs den hetsigaste debatten? Vad är redan klappat och klart? Läs om förhandlingsläget för alla JHL:s branscher på sidan  förhandlingsläget.