Gå till innehållet

Förhandsröstningen i välfärdsområdesvalet har kört igång – endast de som röstar får sin röst hörda

Välfärdsområdesvalet avgör hur din hemkommun ordnar sina social-, hälsovårds- och räddningstjänster och vad pengarna används till. Förhandsröstningen i valet har kört igång och pågår till den 18 januari. Endast genom att rösta kan du göra din röst hörd i valet. 

Det kvittar inte vem som beslutar om dina tjänster. Välfärdsområdenas områdesfullmäktige kommer att besluta om var och hur fort du och de dina kan få en läkartid, hur din mormor eller dina ålderstigna föräldrar vårdas och var den närmaste brandstationen ligger.

Fullmäktigevalet påverkar också märkbart en hurdan arbetsplats välfärdsområdet kommer att vara. Trygga och sunda arbetsplatser med gott ledarskap förebygger sjukfrånvaro bland arbetstagarna och minskar skadlig belastning i arbetet.

Det är viktigt att områdesfullmäktige består av personer som har många olika typer av kompetens och värdesätter att arbetet utförs i egen regi. Det offentliga arbetet – social- och hälsovårdsarbetet – ska hållas i egna händer.

Endast de som röstar får sin röst hörda. Använd din röst!

JHL-medlemmar som kandiderar i välfärdsområdesvalet hittar du i FFC:s valgalleri. I galleriet kan du sortera kandidaterna enligt fackförund, parti och område.

Förhandsröstningen pågår 12–18.1.2022 i Finland och 12–15.1.2022 i utlandet. Den egentliga valdagen är söndagen den 23 januari 2022.