Gå till innehållet

Nästan 900 kandidater ställer upp i JHL:s val, hitta den bästa för dig och rösta i februari!

Tiden för kandidatnominering i JHL:s representantskapsval löpte ut onsdagen den 15 december och kandidatsaldot är fantastiskt. Nästan 900 medlemmar vill vara med om att bestämma i vilken riktning JHL ska gå i framtiden.

Nu har du kandidater att välja bland. 873 kandidater ställer upp i fackförbundet JHL:s val. Det finns två stora valförbund. Till det ena valförbundet hör SDP:s och till det andra Vänsterförbundets kandidater. I bägge valförbunden finns också obundna kandidater. Dessutom är vissa kandidater uppställda utan valförbund.

Det exakta antalet kandidater klarnar i januari 2022 då centralvalnämnden fastställer kandidaturerna.

Hitta den rätta tonen och rösta i fackförbundet JHL:s val. Röstningen pågår 7.2–1.3.2022. Valkompassen öppnar redan i januari, så du kan enkelt hitta en kandidat som passar just dig. Det finns mycket information om hur röstningen går till och annat i anknytning till valet på valsidan och JHL:s konton på sociala medier. Håll dig uppdaterad!

JHL erbjuder sina kandidater ett digert materialpaket för valarbetet. Ladda ner bilder för sociala medier, kandidatlogor och affischer på valsidan och förbered dig för valkampanj!