Gå till innehållet

Vi ses på torget! Kom med och stöd JHL:s strejk vid Arkea

Fackförbundet JHL inledde onsdagen den 17 november en strejk för att motsätta sig Arkea Oy:s avsikter att shoppa billigare anställningsvillkor för arbetstagarna. Kom till Åbo domkyrkotorg fredagen den 19.11 kl. 11 för att stöda strejkarna!

Det av Åbo stad ägda bolaget Arkea Oy planerar att byta det nuvarande kollektivavtalet mot ett billigare. Bytet skulle sänka arbetstagarnas redan från tidigare låga löner med i värsta fall 30 procent.

Fackförbundet JHL inledde onsdagen den 17.11 en strejk mot Arkeas planer. Kom till domkyrkotorget i Åbo fredagen den 19.11 och stöd Arkeas strejk! Sammankomsten börjar kl. 11 och pågår cirka två timmar.

JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine och branschchef Håkan Ekström deltar. JHL bjuder deltagarna på varm soppa. Kom med och framför budskapet vi inte vill ha hårda bud i Åbo.