Gå till innehållet

Vill du bli beslutsfattare i ditt eget fackförbund? Ställ upp i JHL-valet

Bli en del av det finländska arbetslivets historia och ställ upp som kandidat i ditt fackförbund JHL:s val. Hurudan förändring behöver ditt fackförbund? Hur ska förbundet använda sina pengar? Om du vill vara med och besluta om JHL:s inriktning, låt ditt tonfall ljuda och ställ upp i JHL:s representantskapsval nu!

Ställ upp i JHL:s representantskap, du kan bli en av dem som fattar viktiga beslut.  Du behöver inte tidigare erfarenhet av intressebevakning eller motsvarande uppgifter i ditt fackförbund. Det räcker att du vill påverka i vilken inriktning JHL ska styra sin egen verksamhet och det finländska arbetslivet.

Kandidatnomineringen för JHL:s val pågår. Du har tid på dig fram till den 15 december kl. 15 att ställa upp som kandidat. Du kan bli kandidat antingen genom att din egen förening ställer upp dig eller genom att bilda en egen valmansförening.

Meddela din förening att du önskar ställa upp i valet och göra ditt tonfall hört. Eller bilda en valmanförening för dig. För att bilda en valmansförning behövs tre personer som är JHL-medlemmar och som hör till samma valdistrikt.

På sidan jhl.fi/val22 finns all information du behöver om att ställa upp som kandidat. På samma sida finns också valmaterial av olika slag.

Vilket är ditt tonfall? Låt det ljuda och ställ upp i JHL-valet!