Gå till innehållet

Hur borde ditt fackförbund förändras? Säg det högt! Ställ upp i JHL-valet nu

I JHL:s representantskap beslutar du hur ditt fackförbund utvecklar det finländska arbetslivet. Du kan bli representantskapsledamot i valet som ordnas i februari 2022. Kandidatnomineringen har börjat, gör din röst och din ton hörd!

Borde vi ha fyra dagars arbetsvecka i Finland, och borde fackförbundet JHL driva på den här saken? Borde man hålla fast vid kollektivavtalens allmänt bindande verkan? Eller är det viktigare att stöda cykling till och från jobbet på samma sätt som andra arbetsresor? I JHL:s representantskap får du uttrycka din åsikt om de här påståendena.

Kandidatnomineringen för JHL-valet började den 1 oktober. Du har fram till den 15 december på dig att ställa upp som kandidat.

Så här gör du din röst hörd

Det finns två sätt för dig att kandidera till representantskapet. JHL:s föreningar nominerar sina egna kandidater på sina möten. Meddela din förening att du är villig att ställa upp som kandidat.

Du kan också göra din röst hörd genom att bilda en valmansförening. För detta behövs tre personer som är JHL-medlemmar och som hör till samma valdistrikt.

Kandidatnomineringen sker elektroniskt på nätet. Tjänsten finns på adressen https://jhl.editaprima.fi/ehdokasasettelu (byt språk till svenska uppe till höger). Välkommen att ställa upp som kandidat!

Ni kan bilda en valmansförening med den här blanketten. Kom ihåg att sända de nödvändiga dokumenten till ditt valdistrikts regionkontor senast 15.12.2021 klockan 15.00.

De mer exakta detaljerna kring valet finns i JHL:s valordning.