Gå till innehållet

Frågor om sommarjobb? – Sommarjobbarinfo ger åter avgiftsfritt råd

Sommarjobbarinfo har öppnat igen, vilket är ett bekant tecken på våren. Tjänsten erbjuds av löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK. Hela sommaren, från början av maj fram till den 30 augusti, erbjuds rådgivning och svar på frågor som gäller sommarjobb.

Sommarjobbarrådgivaren betjänar vardagar kl. 9–15 per telefon på numret 0800 179 279 eller i appen WhatsApp på numret 040 747 1571.

Du kan också be om råd genom att fylla i den elektroniska kontaktblanketten.

Rådgivning ges på svenska, finska och engelska. Alla frågor behandlas konfidentiellt. Du kan också vara anonym då du kontaktar tjänsten.

På Sommarjobbarinfos webbplats finns svar på de vanligaste frågorna samt en checklista för sommarjobbare. För att få mer information om arbetslivet, dra också nytta av nyttiga tips och länkar. Kontrollera vad du åtminstone borde beakta då du börjar ett sommarjobb!

Sommarjobbarrådgivare Salla Hakoköngäs hoppas att alla som fått ett sommarjobb kontaktar rådgivningen så fort det dyker upp frågor kring jobbet.  Det kan man göra redan innan sommarjobbet börjar. Att känna till arbetstagarens rättigheter och skyldigheter redan innan sommarjobbet börjar kan förebygga eventuella problemsituationer.

– Om du har funderingar, lönar det sig att ringa eller skicka ett meddelande till Sommarjobbarinfo innan du undertecknar arbetsavtalet. Också arbetsgivare som har frågor om sina sommararbetares anställningsförhållanden kan kontakta rådgivningen, påpekar Hakoköngäs.

Sommarjobbarinfo på sociala medier: