Gå till innehållet

Är du uppställd som kandidat i kommunalvalet? JHL stödjer sina medlemmars valkampanjer

JHL erbjuder kandidaterna i kommunalvalet 15 redskap med vilka kommunerna kan sättas i ännu bättre skick. Medlemmar i fackförbundet JHL kan också ansöka om finansiellt stöd för sin kampanj av förbundet. Stödet beviljas endast om kandidaten förbinder sig till JHL:s principer. Om du inte ansökte om stöd vid första omgången, kan du göra det nu. Ansökningstiden för valstödets andra omgång är 4-11 maj

I juni 2021 är det igen dags att rösta om hur kommunerna i framtiden ordnar sin service. Vid kommunalvalet väljs beslutsfattare i över 300 kommuner.

Fackförbundet JHL hjälper sina medlemmar i deras valarbete genom att erbjuda teman för kampanjarbetet. JHL:s kommunrenovering erbjuder 15 verktyg med vilka kommunerna kan sättas i ännu bättre skick.

Kandidaterna kan i sina kampanjer framföra att de är JHL-medlemmar. Det är förbjudet att använda fackförbundets logo i valreklam.

Så här ansöker du om stöd från fackförbundet för kommunalvalet

Ansökningstiden för finansiellt stöd för den andra omgången är 4-11 maj 2021. Ifall du inte ännu ansökt om stöd kan du göra det med blanketten nedan. Blanketten finns också på JHL:s Kommunrenoveringssida.*

Den första ansökningsomgången för finansiellt stöd avslutades 5.4.2021. En del av ansökningarna handläggs ännu, så de som ansökte om stöd under första omgången, behöver inte ansöka på nytt.

Kommunalvalet flyttades fram till 13 juni 2021 på grund av coronan. Förhandsröstningen ordnas 26.5– 8.6.2021 i hemlandet och 2–5.6.2021 i utlandet.

Kontrollera tidsschemat för kommunalvalet på adressen vaalit.fi/sv

*Länken har korrigerats 5.5.2021 kl. 09.00 att leda till blankettsidan.