Gå till innehållet

Är du kandidat i kommunalvalet? JHL stödjer sina medlemmars kampanjer

JHL erbjuder kandidaterna i kommunalvalet en arsenal på 15 redskap med vilka kommunerna kan sättas i ännu bättre skick. Fackförbundets medlemmar kan också ansöka om finansiellt stöd för sin kampanj av förbundet. Stödet beviljas endast om kandidaten förbinder sig till JHL:s principer.

Sommaren 2021 är det igen dags att rösta om hur kommunerna i framtiden ordnar sin service. Vid kommunalvalet väljs beslutsfattare i över 300 kommuner.

Fackförbundet JHL hjälper sina medlemmar i deras valarbete genom att erbjuda teman för kampanjarbetet. JHL:s kommunrenovering erbjuder 15 redskap, med hjälp av vilka kommunerna kan sättas i ännu bättre skick.

Kandidaterna kan i sina kampanjer framföra att de är JHL-medlemmar. Det är förbjudet att använda fackförbundets logo i valreklam.

Så här ansöker du om stöd för kommunalvalet

Du kan ansöka om stöd med blanketten nedan. Ansökningsblanketten är tillgänglig 18.3–5.4.2021. De som ställer upp som kandidater senare kommer att ha en separat ansökningstid.

Tiden för ansökan om bidrag för kommunalvalet har löpt ut. Bidrag kan inte längre ansökas.

Valet förrättas den 13 juni

På grund av coronaviruset har kommunalvalet skjutits fram till den 13 juni 2021. Förhandsröstningen ordnas 26.5– 8.6.2021 i hemlandet och 2–5.6.2021 i utlandet.

Kontrollera tidsschemat för kommunalvalet på adressen vaalit.fi/sv