Gå till innehållet

JHL-institutet övergår till distansundervisning 11.9.2020

JHL-institutet övergår till distansundervisning från och med 11 september. Distansundervisningen för JHL-medlemmarna pågår ända till detta års slut.

Som en följd av den försämrade situationen beträffande coronaviruset övergår JHL-institutet till distansundervisning för höstens kurser från och med den 11 september. Övergången till undervisning via nätförbindelse gäller både JHL-institutets kurser och de kurser som regionkontoren ordnar.

− Ifall coronavirussituationen så tillåter, kan små lokala kurser ordnas som närundervisning. Sådana är till exempel föreningarnas egna lokala utbildningstillfällen, säger JHL-institutets rektor Anne Karjalainen.

Personer som redan har hunnit anmäla sig till höstens kurser behöver inte anmäla sig på nytt. De får ett meddelande om att kursen som avsetts ordnas som närundervisning har ändrats till distanskurs. Den som deltar i distansundervisning får innan kursen börjar en länk per e-post.

− Kursdeltagaren behöver ha en dator och nätförbindelse för att kunna delta i distansundervisningen. Det är en fördel om kursdeltagarna har hörlurar med mikrofon, men det är inte nödvändigt.

Förtroendemännen ska diskutera med cheferna på förhand om distansdeltagande

JHL-institutets rektor Anne Karjalainen påminner om att det är viktigt att förtroendemännen diskuterar med sina arbetsgivare om övergången till distansundervisning.

− Det är viktigt att våra aktiva diskuterar detta på förhand, innan kursen inleds. De kurser för vilka lön betalas kommer att ordnas på distans under samma tidpunkt som närundervisningen var planerad, påminner Karjalainen.

Var får jag hjälp?

JHL-medlemmarna får mer information om övergången till distansundervisning av JHL:s kursrådgivning på telefonnumret 010 7703 510, måndagar till torsdagar kl. 10–14. Du kan höra dig för med hjälp av denna nätblankett.

Webbinarier om välmående i arbetet inleds snart

JHL genomför under hösten en fyrdelad serie webbinarier som går in på JHL-medlemmarnas välmående och ork i arbetet. Webbinarierna är en timme långa och ordnas en gång i månaden. Språket är finska. Föreläsarna är finländska experter på arbetshälsa.

JHL-medlemmarna kan delta i en eller flera föreläsningar. Alla medlemmar är välkomna att delta, oberoende av yrkesbransch. Anmälningen till webbinarierna sker på normalt sätt via MinaKurser.

Webbinariernas tidpunkter är:

22.9. kl. 17 -18 Hermosto 101 – hengityksellä huippukuntoon!  Föreläsare: välmåendecoachen och affärsmannen Ossi Valpio

20.10. kl. 17–18 Oman hyvinvoinnin ja jaksamisen edistäminen poikkeusaikana, föreläsare: docenten Marja-Liisa Manka

12.11. kl. 17–18 Palaudu & vahvistu, föreläsare: faktaboksförfattaren, företagaren inom välmåendebranschen Kaisa Jaakkola

17.12. kl. 17–18 Voimana toivo, föreläsare: psykoterapeuten Maaret Kallio

Bland alla dem som deltar i webbinarierna utlottas föreläsarnas böcker.

Mer information: rektor Anne Karjalainen, 050 3410