Gå till innehållet

Sommarjobbarinfo har öppnat igen

FFC:s, Akavas och STTK:s gemensamma Sommarjobbarinfo betjänar redan för 16 gången.

Sommarjobbarinfo är gratis och betjänar dem som behöver hjälp hela sommaren, ända till 28 augusti. Sommarjobbarinfo svarar på telefonnumret 0800 179 279 alla vardagar klockan 9–15. Man kan också ställa frågor via Whatsapp på numret 040 747 1571 eller med hjälp av nätblanketten (se punkten Skicka din fråga).

Då du sluter dina första arbetsavtal, kan du ställas inför många besvärliga frågor. Då kan du vända dig till Sommarjobbarinfo, som hjälper sommarjobbare redan för 16 gången.

Sommarjobbarinfo ger dig svar på frågor om till exempel upprättande av arbetsavtal, prövotid, lön och arbetstid. Och om det skulle gå så att du inte får något arbetsintyg då arbetet tar slut, hjälper Sommarjobbarinfo dig med den saken.

Du kan be om råd till exempel i fråga om vad du ska göra om ett avtalat sommarjobb annulleras eller om arbetsmängden avviker från det som avtalats om. Det undantagstillstånd som coronavirusepidemin har förorsakat påverkar säkert många sommarjobbare. På FFC:s webbplats finns information om hur den temporära lagändring som trädde i kraft i april påverkar sommarjobbare, till exempel beträffande permitteringar.

På Sommarjobbarinfo-webbplatsen finns ett färdigt infopaket för sommarjobbare med viktig arbetslivsinformation och svar på vanliga frågor. Det lönar sig också att gå igenom sommarjobbarens checklista.

Sommarjobbarinfo erbjuds av löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK.

Sommarjobbarinfo finns också på