Gå till innehållet

Aktiveringsmodellens nedskärningsautomat upphör den 1 januari – JHL:s nätcoachning fortsätter till årsskiftet

Riksdagen godkände onsdagen den 11 december en lagändring som upphäver aktiveringsmodellens nedskärningar och förpliktelser. Lagändringen träder i kraft den 1 januari 2020. Till följd av lagändringen avslutas den nätcoachning som JHL erbjuder sina arbetslösa medlemmar.

Aktiveringsmodellens nedskärningsautomat och förpliktelser upphävs den 1 januari 2020. Det här blev klart då riksdagen den 11 december godkände en lagändring i frågan. Lagändringen träder i kraft den 1 januari nästa år. Ändringen gäller inte självrisktiden, som bevaras som fem dagar lång.

Aktiveringsmodellen gäller fram till slutet av år 2019 och arbetslösa JHL-medlemmar ska påvisa sin aktivitet i arbetssökande för att undvika nedskärningsautomaten.

Nätcoachning ännu till slutet av år 2019

JHL:s arbetslösa medlemmar kan utföra nätcoachningen Taitava työnhakija som JHL erbjuder ända till slutet av december 2019.

Du hinner med på coachningen ännu om du anmäler dig senast fredagen den 20 december före klockan 12. Coachningsperioden ska ändå slutföras senast 31.12.2019, för från och med årsskiftet finns coachningen inte längre.

Nätcoachningen Taitava työnhakija (på finska)