Gå till innehållet

JHL utvidgar sympatistrejken för PAU, huvudstadsregionens bussar och arbetstagarna vid Airpro strejkar 25 november

JHL stödjer Postens arbetskonflikt med en sympatistrejk som påverkar flygfältens säkerhetskontroller och huvudstadsregionens kollektivtrafik den 25 november.  

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL utvidgar sin sympatistrejk för att sätta fart på Postens strandade kollektivavtalsförhandlingar.

Måndagen den 25 november utvidgas sympatistrejken till flygfälten och huvudstadsregionens kollektivtrafik. På flygfälten strejkar de JHL-medlemmar som arbetar för Airpro och RTG.

Strejken inleds den 25 november klockan 06.00 och avslutas med de arbetsskift som inleds tisdagen den 26 november, ifall Post- och logistikunionen PAU:s arbetskonflikt fortsätter. Strejken påverkar åtminstone säkerhetskontrollerna i hela landet.

Inom huvudstadsregionens kollektivtrafik inleds en sympatistrejk måndagen den 25 november klockan 03.00 och avslutas tisdagen den 26 november klockan 03.00 ifall PAU:s arbetskonflikt fortsätter. JHL-medlemmar som arbetar för Koiviston Auto Oy strejkar.

Också arbetstagarna vid serviceverkstäderna som arbetar inom huvudstadsregionens kommunala avtalstrafik inom en av lönebilagans avtalsbranscher för arbetstagare inom serviceverkstäderna lägger ner sitt arbete.

Sympatistrejken har omfattande inverkningar på kollektivtrafiken eftersom transportfacket AKT inleder en sympatistrejk på HRT-området.

Mer information:
Jussi Päiviö (Airpro och RTG)  040 578 5916
Tommi Salovaara, JHL:s ombud för Helsingin bussiliikenne och Koiviston auto 0400 779 244