Gå till innehållet

Löntagarnas mål på kyrkosektorns förhandlingsbord

I mötet mellan kyrkosektorns arbetsgivare och arbetstagare presenterades på måndag 15.1 löntagarnas mål för förhandlingarna. Förhandlingarna fortsätter i morgon på tisdag med frågor som gäller arbetstidsplanering och samarbetspraxis.

I dag behandlade förhandlingsparterna löntagarnas mål.

– Arbetsgivaren lyssnade på vad vi hade att säga, men gav inga löften. Vi fortsätter i morgon på tisdag då det är meningen att gå igenom arbetstidsplanering och samarbete på arbetsplatsen, berättar JHL:s avtalsombudsman Keijo Hiltunen.

Nästa vecka behandlas lönefrågor.

Enligt Hiltunen är löneförhöjningarnas storlek och fördelning samt avtalets längd fortfarande öppna frågor.

Viktiga frågor för JHL:s medlemmar inom kyrkosektorn handlar gäller förutom ovannämnda också precisering av bestämmelser om jour och beredskap, ersättning för telefonjour samt ersättning för långa arbetsdagar.

Du kan följa med förhandlingarnas gång på Facebook och Twitter med hashtaggen #työkuntoon. Läs också de nyaste förhandlingsnyheterna och bekanta dig med JHL:s förhandlingsmål.

Läs mer avtalsnyheter

Mer information: avtalsombudsman Keijo Hiltunen, 050 4388 105