Gå till innehållet

Inga uppsägningar på magistraterna

Magistraternas samarbetsförhandlingar avslutades på onsdagen, tidigare än planerat. Förhandlingarna utmynnade i ett resultat som innebär att ingen fastanställd behöver sägas upp. I stället tillgodoser man nedskärningskravet med andra personalarrangemang, bland annat pensionering och avslutade visstidsanställningar.

Samarbetsförhandlingarna startade i januari, och det ursprungliga nedskärningskravet var 75 årsverken.

JHL:s förhandlingschef Kristian Karrasch konstaterar att resultatet av samarbetsförhandlingarna givetvis är tillfredsställande och att alla parter hade en genuin vilja att undvika uppsägningar. Ändå anser han att det är befogat att fråga vilket slags utredningar man borde genomföra innan man utlyser samarbetsförhandlingar.

– Förhandlingarna är alltid en tung process för de anställda, och de har en negativ inverkan på atmosfären på arbetsplatsen, säger Karrasch.