Siirry sisältöön

Selvitä uuden verkkotyökalun avulla, miten työolot eroavat toisistaan julkisen alan ammateissa

Kevan uusi verkkotyökalu kertoo, kokevatko julkisen alan työntekijät, että heillä on riittävästi aikaa tehdä työnsä. Työkalun saat helposti tutkittua ja tuoretta tietoa julkisen alan työoloista.

Keva on selvittänyt jo vuodesta 2014 alkaen, millaisissa oloissa julkisella alalla työskennellään. Tuloksista selviää esimerkiksi millaisena työntekijät kokevat oman työkykynsä. Selvitykset kertovat myös, miten tärkeinä työntekijät pitävät omaa työtään.

Keva julkaisi maaliskuussa 2019 työkalun, jolla on helppo tutkia selvitysten tuloksia. Työkalun avulla voi selvittää, miten työolot erovat julkisen alan ammateissa. Tutkimusten aineisto perustuu edustavaan otokseen kunta-alan, valtion ja kirkon alan henkilökunnasta.

Uusin selvitys julkaistiin vuoden 2018 lopulla. Sen mukaan julkisen alan työntekijät pitävät pääsääntöisesti työtään tärkeänä ja ovat siitä innostuneita. Selvitys kuitenkin paljasti, että aivan liian moni julkisen alan ammattilainen kokee työssään väkivaltaa. JHL vaatii, että työnantaja puuttuu tilanteeseen välittömästi.

JHL korostaa, että työsuojelun pitää olla työpaikoilla osa jokapäiväistä toimintaa. Lue JHL:n työsuojelutoiminnan linjaukset.